НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Воркшоп «Електронна партисипація у діяльності учнівського самоврядування»

Sep 13, 2023
В межах «Тижня громадянського суспільства» 13 вересня на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» для лідерів учнівського самоврядування ЗЗСО Одеської області відбувся онлайн-воркшоп «Електронна партисипація у діяльності учнівського самоврядування».

В межах  «Тижня громадянського суспільства» 13 вересня на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» для лідерів учнівського самоврядування ЗЗСО  Одеської області відбувся онлайн-воркшоп «Електронна партисипація у діяльності учнівського самоврядування». 

Захід проводився з метою спрямування учнів до ефективної  діяльності учнівських самоврядувань ЗЗСО в цифровому просторі взаємодії. Відтак учасники мали можливість розвинути розуміння сутності діяльності учнівського самоврядування як складового громадського самоврядування ЗЗСО, що покликано формувати та розвивати громадянські, управлінські і соціальні компетентності учнів, пов’язані з ідеями демократії, справедливості, рівності, прав людини, добробуту тощо. Окрім того, учасники апробували низку е-партисипативних інструментів, використання яких дає змогу оптимізувати комунікацію та співпрацю учнів в дистанційній формі взаємодії. Як результат, учні вмотивувалися до активізації співпраці та партнерства з вчителями, адже саме це є умовою налагодження конструктивної роботи учнівського самоврядування.

Учасників воркшопу, серед яких були і проактивні педагоги, наставники учнівських самоврядувань, об’єднує переконання, що сучасна школа має бути простором, який сприяє формуванню демократичної культури юних громадян нашої держави, і що дієве учнівське самоврядування є однією з найкращих можливостей для розвитку в учнівства компетентностей демократичного громадянства, навичок командної роботи та проактивної життєвої позиції.

 




News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news