НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





ІІІ день рефреш-тренінгу «Стратегія розвитку закладу загальної середньої освіти: навіщо вона потрібна школі дієвої демократії»

Jun 21, 2023
Завершився триденний рефреш-тренінг «Стратегія розвитку закладу загальної середньої освіти: навіщо вона потрібна школі дієвої демократії», що проводився в межах реалізації швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

Завершився триденний рефреш-тренінг «Стратегія розвитку закладу загальної середньої освіти: навіщо вона потрібна школі дієвої демократії», що проводився в межах реалізації швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

Учасниками заходу були представники Кілійського ЗЗСО №3, Красносільського ліцею, Нерубайського академічного ліцею №1 та ОЗО «Першотравневий ліцей» і науково-педагогічні працівники КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради», котрі впродовж першого півріччя 2023 року в командній взаємодії працювали над розробленням стратегій розвитку ЗЗСО.

Модуль 3 «Стратегія розвитку ЗЗСО: ми усі разом працюємо на спільну користь» був проведений у форматі «світового кафе», під час якого учасники тренінгу разом з Юлією Молчановою, координаторкою компоненту ІІ Проєкту DECIDE, к.н.держ.упр., доценткою, з різних позицій розглядали те, як стратегії змінять школу та громаду. Також цінною була можливість почути мотиваційну промову Рольфа Голлоба, професора Цюрихського університету, експерта Ради Європи з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини, котрий наголосив на важливості комунікації усіх стейкхолдерів у процесі розвитку шкільної освіти та висловив захоплення стійкістю та мужністю українського громадянського суспільства у відповідь на російську агресію.

За підсумками рефрешу учасники сповнилися позитивною енергією від спілкування в колі однодумців, а також натхненням на подальшу конструктивну співпрацю менторів та шкільних команд на шляху втілення змін в діяльність закладів освіти, що закладені в стратегії розвитку.

Під час загальної рефлексії заходу Валентина Полторак, заступниця голови ГО «Розвиток громадянських компетентностей в Україні», менеджерка Проєкту DECIDE, висловила вдячність регіональним командам за плідну співпрацю у розбудові нової якості шкільної освіти завдяки напрацюванню стратегічного бачення впровадження змін в діяльність закладів освіти на ціннісних засадах школи дієвої демократії, і окреслила подальші кроки партнерської спільнодії задля посилення освітнього соціального партнерства в територіальних громадах – партнерах Проєкту DECIDE.





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news