НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Обласна Школа для директорів та консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників «Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників як соціальний лідер в освітньо

May 30, 2023
Цікаво та продуктивно пройшло 30 травня 2023 року третє засідання обласної Школи «Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників як соціальний лідер в освітньому середовищі». Мотиваційна зустріч відбулася з метою розвитку проєктувальної компетентності консультантів ЦПР ПП за темою «Ресурси професійного зростання сучасного педагога».

Цікаво та продуктивно пройшло 30 травня 2023 року третє засідання обласної Школи «Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників як соціальний лідер в освітньому середовищі». Мотиваційна зустріч відбулася з метою розвитку проєктувальної компетентності консультантів ЦПР ПП за темою «Ресурси професійного зростання сучасного педагога».

Модератором заходу була науково-методичної лабораторії управлінської діяльності та забезпечення якості освіти кафедри педагогіки та освітнього менеджменту. Спікерами виступили Ганна Болдирєва, Світлана Воронова, Марія Гриньова. 

Протягом зустрічі особлива увага приділялася контакту з аудиторією як найважливішої складової діяльності співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників, технікам супроводу педагогів та формам консультацій. Під час розгляду технік на підтримання контакту були  опановані прийоми «залучення» і «приєднання»; методи психологічної підтримки педагогів – «машина часу», планування.

У ході інтерактивної бесіди щодо мотивації педагога до особистого зростання учасники Школи попрацювали на онлайн-дошці Padlet. За допомогою методу «Прес» створили мотиваційні повідомлення з урахуванням вікових категорій педагогічних працівників закладів освіти.   

Пізнати себе учасники заходу мали змогу, пройшовши тести: «Рівень емоційної стійкості», «Шкала депресії Бека».

Рефлексія відбулася за допомогою мотиваційної вправи «Разом до успіху». Учасники Школи зазначили важливість дієвих практик ресурсної самодопомоги та підтримки педагогів закладів освіти в сучасних реаліях.





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news