НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Обласний майстер-клас «Використання ресурсів ОДГ/ОПЛ задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни» для педагогів закладів позашкільної освіти

May 18, 2023
18 травня 2023 року відбувся обласний майстер-клас «Використання ресурсів ОДГ/ОПЛ задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни» для педагогів закладів позашкільної освіти.

Відповідно до плану роботи КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» 18 травня 2023 року відбувся обласний майстер-клас «Використання ресурсів ОДГ/ОПЛ задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни» для педагогів закладів позашкільної освіти.

Учасники обласного заходу мали можливість ознайомитися з ресурсами освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини, які варто використовувати  задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни у дитячі колективи. Акцентувалась увага на питаннях соціальних, психологічних і педагогічних аспектах інтеграційних процесів; викликах й завданнях для педагогів та використання активностей і вправ для розвитку демократичної взаємодії в дитячій спільноті.

Невід’ємною частиною майстер - класу була презентація методичного порадника для педагогічних працівників та працівниць закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти з використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни.

У рамках заходу керівники гуртків мали можливість діяльнісно зануритись в проблематику  та разом з тренером опрацювати наступні активності:  «Букет квітів», «Імена – це більше, ніж просто букви», «Ми діти і маємо права», «Перші враження»,  «Наші права, обов’язки, правила» та висловити свої враження продовжуючи фрази: «Я бачу... Я думаю... Я відчуваю...». Зазначалось, що дані вправи направлені на  згуртування дитячої спільноти, побудову ефективної взаємодії між учасниками освітнього процесу, подолання стереотипів та вироблення конструктивних правил співдіяльності. 

Успішною була рефлексія в онлайн-застосунку Раdlеt, де педагоги поділилися своїми думками з таких позицій: «Було цікаво…», «Було корисно...», «Я вважаю …», «Моя позиція…, «Мої побажання….».

Організатором та модератором методичного заходу була:  Шеремет Світлана Іванівна, старший викладач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news