НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Семінар із самооцінювання в межах розробки стратегії розвитку ЗЗСО

Apr 4, 2023
Проведення оцінювання задля визначення векторів розвитку є одним із завдань в межах розробки стратегії розвитку ЗЗСО. І заклади освіти Одещини – партнери проєкту DECIDE підійшли до виконання цього завдання відповідально та командно!

Проведення оцінювання задля визначення векторів розвитку є одним із завдань в межах розробки стратегії розвитку ЗЗСО. І заклади освіти Одещини – партнери проєкту DECIDE підійшли до виконання цього завдання відповідально та командно!

Так, впродовж березня у Красносільському ліцеї, Кілійському ЗЗСО №3, ОЗО «Першотравневий ліцей» та Нерубайському академічному ліцеї №1 відбулися семінари із самооцінювання, під час яких робочі групи під мотивуючим супроводом менторів С. Воронової, Г. Болдирєвої,  Л. Кононенко, Н. Кравець та Н. Красножон здійснили колективне самооцінювання наявного стану, існуючих потреб та можливих тенденцій розвитку закладів освіти. Цьому передувала кропітка робота з розробки профілів ЗЗСО та проведення опитування учасників освітнього процесу. Отримана інформація дозволила шкільним командам зробити SWOT-аналіз, TOWS-аналіз, що допоможе точніше визначити цінності, місію, візію та розробити стратегічні цілі розвитку ЗЗСО. А отже: забезпечити релевантність стратегії потребам освітніх стейкхолдерів та освітньому контексту.

Сказати, що партисипативний підхід у розробці стратегії – це легко… Не зовсім, адже він потребує здійснення низки процедур з напрацювання і погодження спільного бачення розвитку закладу освіти. Однак, без нього ніяк не обійтись, коли ми говоримо про школу дієвої демократії. До того ж його реалізовувати набагато легше, коли шкільна команда керується принципом: ми усі разом працюємо на спільну користь! І саме так діють наші шкільні команди та ментори, які, не зважаючи на щоденні робочі рутини, впевнено долають усі виклики та спільно створюють майбутнє своєї школи уже сьогодні!

 





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news