НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Семінар із самооцінювання в межах розробки стратегії розвитку ЗЗСО

Apr 4, 2023
Проведення оцінювання задля визначення векторів розвитку є одним із завдань в межах розробки стратегії розвитку ЗЗСО. І заклади освіти Одещини – партнери проєкту DECIDE підійшли до виконання цього завдання відповідально та командно!

Проведення оцінювання задля визначення векторів розвитку є одним із завдань в межах розробки стратегії розвитку ЗЗСО. І заклади освіти Одещини – партнери проєкту DECIDE підійшли до виконання цього завдання відповідально та командно!

Так, впродовж березня у Красносільському ліцеї, Кілійському ЗЗСО №3, ОЗО «Першотравневий ліцей» та Нерубайському академічному ліцеї №1 відбулися семінари із самооцінювання, під час яких робочі групи під мотивуючим супроводом менторів С. Воронової, Г. Болдирєвої,  Л. Кононенко, Н. Кравець та Н. Красножон здійснили колективне самооцінювання наявного стану, існуючих потреб та можливих тенденцій розвитку закладів освіти. Цьому передувала кропітка робота з розробки профілів ЗЗСО та проведення опитування учасників освітнього процесу. Отримана інформація дозволила шкільним командам зробити SWOT-аналіз, TOWS-аналіз, що допоможе точніше визначити цінності, місію, візію та розробити стратегічні цілі розвитку ЗЗСО. А отже: забезпечити релевантність стратегії потребам освітніх стейкхолдерів та освітньому контексту.

Сказати, що партисипативний підхід у розробці стратегії – це легко… Не зовсім, адже він потребує здійснення низки процедур з напрацювання і погодження спільного бачення розвитку закладу освіти. Однак, без нього ніяк не обійтись, коли ми говоримо про школу дієвої демократії. До того ж його реалізовувати набагато легше, коли шкільна команда керується принципом: ми усі разом працюємо на спільну користь! І саме так діють наші шкільні команди та ментори, які, не зважаючи на щоденні робочі рутини, впевнено долають усі виклики та спільно створюють майбутнє своєї школи уже сьогодні!

 





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news