НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Підлітки Одещини навчаються жити в громаді

Apr 3, 2023
Чим цікавий другий семестр для учнів, які опановують програму курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді»?!

Чим цікавий другий семестр для учнів, які опановують програму курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді»?! Для багатьох із них курс розпочався із дослідження самоврядування в територіальній громаді.
 
Тож учні мали можливість ознайомитися зі структурою та управлінням територіальної громади через вивчення механізмів урядування та участі в ньому місцевих жителів, а головне: поспілкуватися і представниками місцевої влади, зокрема головами територіальних громад та старостами старостинського округу. Цінно, що не лише місцева влада, а й різні державні установи та приватні підприємства гостинно зустрічали учнів, котрі досліджували минуле та сьогодення своєї громади.
 
Також наразі учні працюють над реалізацією соціальних проєктів «Активна молодь – успішна громада», в межах яких підлітки навчаються жити в громаді, працюючи над реалізацією таких ініціатив, як організація розумного дозвілля, вирішення місцевих екологічних проблем та благоустрій, пропаганда здорового способу життя та екостилю, волонтерська допомога вразливим категоріям населення,  облаштування дитячого та молодіжного простору у громаді та ін. Тож чекаємо на нові історії успіху!




News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news