НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Бліц-дискусія про права людини та права дитини

Dec 1, 2021
До Міжнародного дня прав людини

1 грудня в межах обласної освітньої ініціативи «Школа «ДіЯ» відбулася онлайн-зустріч 12 команд закладів освіти Одеської області, учнів та педагогів - учасників цієї ініціативи.

Тема зустрічі «Бліц-дискусія про права людини та права дитини» говорить сама за себе. Так, попередньо учні мали можливість поставити Олександрі Козорог (експертка, тренерка, координаторка освітніх проєктів Української Гельсінської спілки з прав людини, член Громадської ради МОН, член правління ГС "Освітній дім прав людини в Чернігові", експертка Координатора проєктів ОБСЄ в Україні) три хвилюючі їх питання щодо реалізації та захисту прав людини і прав дитини, а під час зустрічі отримати на них відповіді. Олександра Козорог закцентувала увагу дітей та дорослих на тому, що права людини та права дитини не можна сприймати як відокремлену концепцію, яка лише записана у документах і мало стосується повсякденного життя, а також наголосила на вагомій ролі активної громадянської позиції для просування культури прав людини у нашому суспільстві.

Під час інтерактиву та рефлексії, які були проведені наприкінці зустрічі, учасники мали можливість вкотре утвердитися у цінності освіти з прав людини й  вмотивуватися на успіх реалізації своїх ініціатив у школах та громадах.

 

 

 

 

 





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news