НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Презентація Хартії демократичного учнівського самоврядування в Україні

Apr 1, 2021
Запрошуємо учнівську та педагогічну спільноту Одещини на презентаційну онлайн-зустріч Хартії демократичного учнівського самоврядування в Україні.

Запрошуємо учнівську та педагогічну спільноту Одещини на презентаційну онлайн-зустріч Хартії демократичного учнівського самоврядування в Україні, яка відбудеться 15 квітня о 15.00 на платформі ЗУМ.

Хартія спільно розроблена за участі кільканадцятьох представників різних українських освітніх установ і організацій у рамках проекту „Ми будуємо спільноту заради розвитку учнівського самоврядування в Україні”. Серед співавторів Хартії – Марія Гриньова, методист НМЛ соціального партнерства та міжнародної діяльності кафедри освітньої політики КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

Цей документ – результат обміну досвідом багатьох освітян-практиків i консультацій, проведених із широким колом учнів, педагогів, директорів шкіл і методистів з України, в яких узяло участь майже 1600 зацікавлених осіб. Команда розробників висловлює вдячність усім учням та педагогам закладів освіти Одещини, які долучилися до онлайн-опитувань та консультативних зустрічей й висловили свої пропозиції та побажання стосовно позицій, які мають бути висвітлені у Хартії.

 Хартія має слугувати дороговказом усім , хто хоче запроваджувати у школах стандарти добре організованого і дієвого учнівського самоврядування. До Хартії Стандартів були укладені також заохочувальні матеріали, що містять багато практичних підказок, як зробити учнівське самоврядування більш демократичним, аби було краще чути голос учнів.

Запрошуємо завантажити такі матеріали:

Хартія демократичного учнівського самоврядування в Україні
Інспірації до Хартії демократичного учнівського самоврядування в Україні

Для реєстрації  участі в презентаційній зустрічі просимо до 14 квітня заповнити анкету: https://docs.google.com/.../19dHuD4VWh0ofp1sO2J.../edit

Усім, хто зареєструється, напередодні зустрічі буде надісланий лист із посиланням на ЗУМ-конференцію.

Ще більше практичних даних та інформації про проект можна знайти на сторінці Фундації Civis Polonus, що є виконавцем проекту - http://civispolonus.org.pl/projekt/budujemykoalicje/

Проект „Ми будуємо спільноту заради розвитку учнівського самоврядування в Україні” фінансується спільно із Фундацією «Освіта заради демократії» у рамках програми RITA (Перетворення у регіоні), яку фінансує Польсько-Американський Фонд Свободи.

 





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news