НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





ІV заняття Одеської обласної школи громадянської партисипації дітей та дорослих «УСі В ДІЇ!»

Mar 25, 2021
25 березня в онлайн-форматі відбулося ІV заняття Одеської обласної школи громадянської партисипації дітей та дорослих «УСі В ДІЇ!»

25 березня в онлайн-форматі відбулося ІV заняття Одеської обласної школи громадянської партисипації дітей та дорослих «УСі В ДІЇ!» для лідерів учнівського самоврядування закладів освіти Одеської області та педагогів, які координують їхню діяльність. Школа діє на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

Тема заняття «Молодь захищає права і свободи» була направлена на розвиток в учасників правової компетентності через залучення до різноманітних видів діяльності, в основу яких покладені ключові підходи освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини.

Заняття складалось із трьох тематичних практичних модулів «Історії успіху та неуспіху діяльності учнівських самоврядувань в умовах карантинних обмежень 2020», «Ми діти і ми маємо права: Знаю! Дію! Захищаю!», «Школа – територія прав людини: права, обов’язки та правила учнівської спільноти».

Під час І модуля учасники представили партисипативні та соціальні проєкти, які були ініційовані учнівськими самоврядуваннями у школах та громадах впродовж 2020 року. Учасники обговорили перші досягнення та проблеми, які виникають на шляху реалізації проєктів у зв’язку із карантинними обмеженнями.

ІІ модуль був спрямований на розкриття поняття «права людини», поглибленого знайомства із класифікацією прав і свобод людини та громадянина, визначення прав дитини та нормативно-правових документів, в яких вони закріплені, огляд механізмів реалізації прав людини. Учасники мали можливість проаналізувати свої бажання через призму базових потреб та прав людини і встановити взаємозв’язки між цими поняттями.

Під час ІІІ модуля учасники визначили температуру прав людини у школах, оперуючи принципами прав людини та демократії, зазначеними у Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини. Також під час цього модуля були презентовані навчальні ресурси міжнародної освітньої платформи «Живемо в демократії», які можна застосовувати для спільного вироблення правил учнівської спільноти й конструктивного вирішення міжособистісних та групових конфліктів у школі.

У підсумках учасники зазначили актуальність розглянутої під час заняття теми у контексті необхідності посилення уваги щодо створення дружнього та безпечного шкільного середовища.





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news