НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Семінар – практикум «Академічна культура суб’єктів освітнього процесу»

Mar 25, 2021
25 березня в онлайн-форматі відбувся семінар-практикум «Академічна культура суб’єктів освітнього процесу».

Відповідно до плану роботи кафедри освітньої політики КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» для керівників закладів освіти  25 березня  в онлайн-форматі  відбувся семінар-практикум «Академічна культура суб’єктів освітнього процесу».

Відкриваючи семінар, завідувачка НМЛ розвитку та якості освіти, кандидат педагогічних наук, Воронова С.В., наголосила на важливості та актуальності тематики семінару. Зміст та значення академічної культури для учасників освітнього процесу розкрила у своєму виступі методист науково-методичної лабораторії розвитку та якості освіти Красножон Н. В. На особливостях педагогічної культури як складової академічної свободи зупинилась завідувачка НМЛ соціального партнерства та міжнародної діяльності Болдирєва Г.В.

Під час практикуму «Дитиноцентризм як принцип академічної культури», який модерувала методист НМЛ соціального партнерства та міжнародної діяльності Гриньова М.В., учасники семінару опрацювали ціннісні орієнтири культури доброчесності, їх прояви у повсякденному шкільному житті та роль у формуванні загальної культури доброчесності особистості. За результатами обговорення, учасники усталилися  у думці про  нагальну необхідність подолання суперечності між декларуванням поцінування доброчесності як базової умови ефективного викладання та навчання задля розвитку особистісного потенціалу здобувачів освіти й потуранням усіма учасниками освітнього процесу проявів академічної недоброчесності.

Результатом роботи семінару став «Проєкт Кодексу академічної доброчесності учасників освітнього процесу», який розробили учасники семінару спільно з завідувачкою НМЛ розвитку та якості освіти, кандидатом педагогічних наук Вороновою С. В., використавши дошку Jamboard.

Під час рефлексії учасники семінару визначили, що автентична у повазі до закону академічна культура закладів загальної середньої освіти має проявлятися у доброчесній поведінці учасників освітнього процесу та справедливому оцінювані навчальних досягнень здобувачів освіти. Культивування у дітей та молоді поваги до свободи та гідності людини, її індивідуальності, до інтелектуальної власності та авторських прав є важливою гуманітарною складовою здійснення успішних реформ в українському суспільстві.

 





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news