НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Заключний навчальний модуль австрійсько-українського проєкту «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах»

Mar 19, 2021
Відбувся заключний навчальний модуль учасників австрійсько-українського проєкту «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах» (OEAD).

18-19 березня відбувся заключний навчальний модуль для керівників опорних закладів освіти Одещини – учасників австрійсько-українського проєкту «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах» (OEAD).

Протягом двох днів з учасниками проекту працювали регіональні тренери Оксана Левчишена, проректор КЗВО «ОАНОООР», кандидат історичних наук, Світлана Здрагат, завідувачка  кафедри освітньої політики КЗВО «ОАНОООР», кандидат соцiологічних наук, Лариса Оліфіра, заступник директора з навчальної роботи ЦІПО, кандидат педагогічних наук, доцент, Ольга Рябоконь, проректор з науково-педагогічної роботи КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», кандидат географічних наук, та Олеся Коц, завідувачка відділу виховної роботи КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти».

18 березня усі заклади освіти – учасники проекту мали можливість презентувати напрацювання своїх команд щодо розвитку управління якістю освітніх послух, обговорити хвилюючі усіх виклики, що постали перед освітою у громадах у зв’язку із  реформою децентралізації влади та пандемією COVID-19, оцінити досягнення від участі у проекті та визначити перспективи на майбутнє.

Другий день модуля був насичений інтерактивними лекціями та дискусіями на такі теми, як «Ключові компетентності керівника» (Ольга Рябоконь, Олеся Коц), Управління закладом ЗЗСО на засадах лідерства: принципи, які сприяють навчанняю та професійному зростанню (Лариса Оліфіра), «Теоретичні та практичні аспекти проведення рефлексії» (Оксана Левчишена, Світлана Здрагат).

По завершенню основної програми модуля із заключним словом до учасників проекту звернулася Любов Задорожна, ректор КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради», кандидат філософських наук, котра наголосила на ключовій ролі керівників у спроможності закладів освіти відповідати викликам сьогодення і потребам суспільства щодо розвитку якості освітніх послуг.

Керівники опорних закладів освіти відмітили, що участь у проекті стала каталізатором багатьох змін у їхніх закладах освіти, а також неоціненною комунікаційною та навчальною платформою, яка сприяла інтеграції кращого досвіду австрійських та українських закладів освіти-партнерів у практику менеджменту опорних закладів освіти Одещини.





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news