НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Засідання Вченої Ради КЗВО "Одеська академія неперервної совіти Одеської обласної ради"

Feb 5, 2021
Відповідно до річного плану роботи КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» 5 лютого відбулося засідання Вченої Ради.

Відповідно до річного плану роботи КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» 5 лютого відбулося засідання Вченої Ради.

Порядок денний засідання включав розгляд, зокрема, питання «Про впровадження обласного проєкту «Архітектура регіональної системи освіти: проєктуємо майбутнє», яке в своїй доповіді розкрила С. Г. Здрагат, к.соц.н.,   завідувачка кафедри освітньої політики КЗВО «ОАНОООР».

Так, діяльність кафедри спрямована на створення  комплексної системи роботи з закладами освіти регіону, керівниками ЗЗСО, консультантами центрів професійного розвитку педагогів, керівниками опорних закладів освіти та їх філій, педагогами області на основі системно - цільового  підходу   з  використанням проєктних технологій у моделі організації роботи кафедри та трьох  науково – методичних лабораторій.

 Проєктний підхід в організації роботи кафедри та її структурних підрозділів спрямовано на реалізацію   науково-дослідної теми кафедри, яка  забезпечується  реалізацією науково-методичних тем лабораторій.

Використовуючи можливості цього підходу,  в основу роботи кафедри закладено впровадження  обласного проєкту  «Архітектура регіональної системи освіти: проєктуємо майбутнє» (2020-2025), який побудований  та  базується на аналізі стану функціонування і розвитку ЗЗСО, професійних запитів і потреб керівників, сучасних змін, які відбуваються у роботі оновлених центрів професійного розвитку педагогів та створення умов для побудови внутрішньої системи якості освіти.  Забезпечується  перебіг   цього  проєкту   шляхом  реалізації  лабораторних проєктів: «Освітній дизайн Одещини» (НМЛ управлінської діяльності),  «Створюємо якісний освітній простір разом» (НМЛ розвитку та якості освіти) та   «Соціальне партнерство - майстерня майбутнього» (НМЛ соціального партнерства та міжнародної діяльності).

 Проєкти спрямовані на забезпечення неперервної педагогічної освіти керівних кадрів та педагогічних працівників закладів освіти, підвищення їх особистісної та професійної компетентності з урахуванням  вимог державної та регіональної політики в галузі освіти. У зв’язку з цим  здійснюється просвітницька, роз’яснювальна роботи щодо проходження інституційного аудиту закладами загальної середньої освіти, надається  методична допомога й рекомендації керівникам та педагогічним працівникам, формується готовність їх  до освітніх змін на засадах соціального партнерства в курсовий та міжкурсовий періоди на основі  впровадження європейських стандартів якості шкільної освіти за допомогою підтримки міжнародних партнерів. 

Хід проєктів забезпечується низкою методичних заходів, які реалізуються кафедрою та  науково - методичними лабораторіями згідно річного плану (курси підвищення кваліфікації, конференції, семінари, круглі столи, тренінги, робота творчих груп та ін.)

Очікуваними результатами  такого підходу в організації діяльності кафедри є підвищення компетентнісного рівня керівників ЗЗСО, консультантів центрів професійного розвитку педагогів з питань стратегічного управління закладом загальної середньої освіти, забезпечення внутрішньої системи якості освіти, питань їх лідерської,  інклюзивної, проєктувальної, рефлексивної компетентностей,   їх здатність  діяти соціально відповідально та свідомо, здатність до ефективної комунікації і міжособистісної взаємодії, роботи в команді, здатність до впевненого і критичного використання цифрових технологій і ресурсів, цифрового освітнього середовища у професійній діяльності, повсякденному житті, здатність до генерування нових ідей, виявлення ініціативи та підприємливості, здатність до навчання впродовж життя.

 

 

 

 

 





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news