НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Розпочато реалізацію проєкту «Розширення мережі інтерактивних парламентських просвітницьких осередків для учнів молодшої та середньої школи»

Dec 17, 2020
В рамках співпраці Агенції розвитку освітньої політики з КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» участь у проєкті бере Одеський ліцей №9 Одеської міської ради.

Громадська організація «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики» розпочала реалізацію проєкту «Розширення мережі інтерактивних парламентських просвітницьких осередків для учнів молодшої та середньої школи». Проєкт є частиною Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа». 

В рамках співпраці Агенції розвитку освітньої політики з КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» участь у проєкті бере Одеський ліцей №9 Одеської міської ради. Співатором навчального вебінару та тренером проєкту є Гриньова Марія, методист науково-методичної лабораторії соціального партнерства та міжнародної діяльності кафедри освітньої політики КЗВО «ОАНОООР».

11 грудня відбулася установча зустріч, в ході якої Людмила Паращенко, голова ГО «Агенція розвитку освітньої політики», ознайомила учасників з основною метою діяльності парламентських просвітницьких осередків, що, зокрема, полягає у підвищенні рівня обізнаності школярів про парламентаризм, роль і функції Верховної Ради України й народних депутатів та формування громадянської компетентності учнів початкової, середньої та старшої школи. Ірина Іванюк, заступник голови правління ГО "Об'єднання "Агенція розвитку освітньої політики", обговорила з учасниками питання актуальності даного напрямку громадянської освіти дітей та молоді. Також під час вебінару учасники презентували себе й були ознайомлені з планом реалізації проєкту.

 Цього тижня учасники проєкту взяли участь у серії вебінарів, під час яких ознайомлювалися із інтерактивними методиками громадянської освіти:

  • Модуль 1. Урок парламентаризму для учнів початкової та середньої школи «Мій парламент: розумію та впливаю!»
  • Модуль 2. Урок парламентаризму для учнів середньої та старшої школи. Імітаційна гра «Ми - законотворці»
  • Модуль 3. Квест «Віртуальна екскурсія до Верховної Ради України» для учнів початкової та середньої школи
  • Модуль 4. Квест «Віртуальна екскурсія до Верховної Ради України» для учнів середньої та старшої школи

Тренери проєкту Леся Юрчишин та Марія Гриньова спільно з учасниками опрацьовують можливості використання навчально-методичних ресурсів посібника «Мій парламент: розумію і впливаю» в онлайн та офлайн форматах.

Запропоновані тренерами методи і форми роботи були вже апробовані пілотними парламентськими просвітницькими осередками та іншими учасниками мережі М18. Так, на вебінарі 17 грудня своїм досвідом проведення квесту для учнів початкових класів  в офлайн форматі поділилася Катерина Плетяк, заступник директора з виховної роботи Красносільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ліцею.

Для використання в роботі парламентські осередки отримають навчально-методичний комплект, який включає в себе:

  • інтерактивну експозицію «Верховна Рада України відкрита для дітей», що складається з двох банерів для проведення квестів та екскурсій;
  • інформаційні плакати «Як працює Верховна Рада України»;
  • методичні посібники з інтерактивними методиками «Мій Парламент: розумію і впливаю».




News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news