НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Третя сесія роботи Школи неперервного професійного зростання для керівників закладів загальної середньої освіти

Nov 12, 2020
«Системний підхід до управління напрямами освітнього процесу та освітньої діяльності»

12 листопада 2020 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» в онлайн-режимі відбулася друга сесія (ІІ рік навчання) Школи неперервного професійного зростання керівників закладів загальної середньої освіти для новопризначених директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи. Тема третьої сесії «Системний підхід до управління напрямами освітнього процесу та освітньої діяльності». Модератор – Здрагат С.Г., завідувачка кафедри освітньої політики, кандидат соціологічних наук. У роботі Школи взяли участь представники м. Одеси, м. Чорноморська, Розквітівської ОТГ Березівського району, Ширяєвської ОТГ, смт. Ширяєва, Арцизького району області.    

Під час виступу Руссола В.М., доцента кафедри освітньої політики, кандидата педагогічних наук, учасники Школи мали можливість розглянути наукові аспекти системного підходу в управлінні сучасним закладом освіти.

У практичній частині заходу Айрікян Г.І., завідувач науково-методичної лабораторії управлінської діяльності кафедри освітньої політики, надала методичні рекомендації щодо використання системного підходу до розробки управлінських проєктів стратегічного розвитку освітнього закладу й разом із учасниками визначила шляхи удосконалення результатів діяльності закладу. Також керівники працювали над створенням моделей плану-стратегії розвитку закладів, в яких працюють.

Методичний, інформаційний та технічний супровід заходу в онлайн-режимі здійснювали Михайлова Л.М., методист НМЛ управлінської діяльності кафедри освітньої політики.

Підсумовуючи роботу Школи за два роки, її учасники відзначили  актуальність тематики семінарів, їх практичну спрямованість, можливість отримати методичні рекомендації і поради. Підчас он-лайн – опитування керівники визначили позитивні зміни, які відбулися в закладах освіти, які вони очолюють, - в освітній діяльності учнів, освітньому середовищі та управлінській діяльності, завдяки участі в роботі Школи неперервного професійного зростання керівників закладів загальної середньої освіти.

 

 





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news