НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





М18 Одещини взяли участь у Всеукраїнській імітаційній грі-моделювання виборчого процесу «Місцеві вибори М18 2020!»

Nov 11, 2020
Понад 1000 дітей та молодих людей Одещини, менших 18 років, стали активними учасниками Всеукраїнської імітаційної гри-моделювання виборчого процесу «Місцеві вибори М18 2020!».

Понад 1000 дітей та молодих людей Одещини, менших 18 років, стали активними учасниками Всеукраїнської імітаційної гри-моделювання виборчого процесу «Місцеві вибори М18 2020!», яка проходила з 10 по 22 жовтня 2020 року в рамках міжнародного проєкту з громадянської освіти «Ми можемо більше! Для активної громадянської участі молоді в Східній Європі». Проєкт реалізується в Україні ГО «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики» (Київ) та ГО «DRA» (Берлін) за підтримки Міністерства закордонних справ ФРН.

Ініціатива «Вибори для дітей та молоді М18» є незалежним й політично нейтральним освітнім проєктом з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини. Метою проведення Всеукраїнської імітаційної гри-моделювання  місцевих виборів «Місцеві вибори М18 2020!» для дітей та молоді М18 було привернення уваги дітей і молоді до суспільного життя, процесу свідомого вибору влади, долання стереотипів щодо політичної діяльності, і як підсумок – формування громадянських та соціальних компетентностей.

До участі у проведенні Всеукраїнської імітаційної гри-моделювання виборів «Місцеві вибори М18 2020!»  долучилося 15  закладів загальної середньої освіти Одеської області, педагоги яких брали участь у навчальних семінарах в рамках міжнародного проєкту з громадянської освіти «Ми можемо більше! Для активної громадянської участі молоді в Східній Європі»:

  • Білгород-Дністровський КЗ НВК ім. С. О. Морозової Білгород-Дністровської міської ради ( координатор: Чуйко К.);
  • Біляївська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Біляївської міської ради (координатори: Давидова К., Панта О., Крачкова Ю.);
  • Біляївська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Біляївської міської ради (координатор: Сердюк Д.);
  • Великомихайлівська опорна ЗОШ І-ІІІ ступенів Великомихайлівської ОТГ         (координатори: Циганкова Л., Килівник М., Лукіянчук Н.);
  • Дачненський НВК "Школа-гімназія" Біляївської районної ради (координатор: Фурдуй Т.);
  • Заводівський НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Березівської районної ради (координатори: Бєлошицька З., Мельник В.);
  • НВК "Балтська ЗОШ І-ІІІ ступенів№2-гімназія (координатори: Осієвська О., Куца Р.);
  • Нерубайська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Біляївської районної ради (координатори: Леськів О., Конопльова І., Данилова Г.);
  • ДНЗ "Одеський професійний ліцей сфери послуг Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського"         (координатор: Лопаков В.);
  • Новокальчевська ЗОШ І-ІІІ ступенів Новокальчевської ОТГ Березівського району       (координатор: Маслова Є., Рудкевич С.);
  • Одеський ліцей № 9 Одеської міської ради (координатор: Голтвян-Томачинська Я.);
  • Одеський юридичний ліцей Одеської міської ради (координатор: Косарева А.);
  • Опорний заклад освіти «Раухівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» Березівської районної ради (координатор: Малишкіна В.);
  • Ренійська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Ренійської районної ради (координатори: Василевська Н., Кічук Т.);
  • Троїцький ЗЗСО І-ІІІ ступенів Яськівської об’єднаної територіальної громади (координатори: Богославець Н., Добровольська О.).

Методичний та інформаційний супровід проведення Всеукраїнської імітаційної гри-моделювання виборчого процесу «Місцеві вибори М18 2020!» здійснювала регіональний координатор Мережі М18 в Одеській області Гриньова Марія Василівна, методист науково-методичної лабораторії соціального партнерства та міжнародної діяльності КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради», координатор обласної школи громадянської партисипації дорослих та молоді «УСі В ДІЇ!».

Оскільки Вибори М18 проходили в умовах адаптивного карантину та в різних епідеміологічних зонах, то гра проводилася у двох форматах – традиційному (офлайн) та онлайн.

Детальніше про результати гри за посиланням: https://m18.org.ua/about-elections-m18.html

Детальніше про гру в Одеській області за посиланням: https://www.facebook.com/groups/350414448763890

Дякуємо усім координаторам гри, юним учасникам Виборів М18, адміністраціям закладів освіти, педагогічній та батьківській спільнотам, представникам органів місцевої влади за відкритість до впровадження сучасних технологій громадянської освіти, активну громадянську позицію й залученість!





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news