НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Четвертий модуль австрійсько-українського проєкту «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах"

Nov 11, 2020
У рамках австрійсько-українського проєкту «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах» (OEAD) 10-11 листопада проходив четвертий навчальних модуль для регіональних тренерів.

У рамках австрійсько-українського проєкту «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах» (OEAD) 10-11 листопада 2020 року в онлайн-режимі на платформі Zoom проходив четвертий навчальних модуль для регіональних тренерів.
Австрійську експертну групу представляли тренери Міхаела Сбурні, Августа Зайдль та координатор проєкту Доменік Єйзенман.
Група експертів-тренерів проєкту з України представлена співробітниками КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» (Левчишена Оксана, Здрагат Світлана, Болдирєва Ганна, Воронова Світлана), ДНВЗ «Університет менеджменту освіти», КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», КЗ «Житомирський ОІППО», Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти, ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України.
Протягом двох днів учасниками семінару-тренінгу обговорювалися питання шляхів набуття компетентності лідерства педагогами опорних закладів освіти для успішної реалізації освітніх реформ в Україні в сучасних кризових умовах.
Серед ключових тем, що опрацьовувалися в ході модуля: зміна динаміки на тлі пандемії, керівництво в ситуаціях змін, типологія людей у процесі інновацій, робота з опором, принципи управління школою у кризових ситуаціях, продуктивність системи та емоційні стани в процесах змін. Особлива увага приділялася тренерській підтримці керівників опорних закладів освіти у процесі реструктуризації у ситуації з пандемією Covid-19.
Учасники проєкту, працюючи у змішаних групах, проаналізували сучасні ризики та проблеми роботи опорних закладів освіти, розглянули стратегії розвитку закладу освіти в кризових ситуаціях, розробили шляхи підтримки шкільних команд у ситуації змін.
Творчо проходила робота у командах, які співпрацюють вже другий рік в окремих областях. Тренери презентували регіональні здобутки на шляху подолання опору у роботі зі шкільними командами у кризових ситуаціях, ознайомилися з досвідом австрійських колег щодо використання онлайн-інструментів і розробили основні змістові та методологічні складові наступного модулю зі шкільними командами опорних закладів.
За результатами дводенної роботи експертами був скорегований план дій щодо подальшого впровадження проєкту та його розвитку.

 





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news