НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Коворкінг для керівників закладів загальної середньої освіти області «Створюємо простір якісної освіти разом»

Oct 29, 2020
29 жовтня 2020 року в онлайн – режимі було проведено коворкінг для керівників закладів загальної середньої освіти області «Створюємо простір якісної освіти разом».

Відповідно до плану роботи кафедри освітньої політики КВЗО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» науково-методичною лабораторією розвитку та якості освіти  29 жовтня 2020 року в онлайн – режимі було проведено коворкінг для керівників закладів загальної середньої освіти області «Створюємо простір якісної освіти разом».

У заході брали участь 30 учасників з м. Одеси, м. Чорноморська, Біляївського, Березівського, Великомихайлівського, Лиманського, Любашівського, Саратського, Роздільнянського районів Одеської області.

Коворкінг проводився з метою підтримки керівників закладів загальної середньої освіти у створенні освітнього середовища, спрямованого на забезпечення розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Завідувачка кафедри освітньої політики, кандидат соціологічних наук Світлана Здрагат відкрила захід та наголосила на актуальності даної теми. Завідувачка науково-методичної лабораторії соціального партнерства та міжнародної діяльності Ганна Болдирєва опрацювала з учасниками коворкінгу питання «Системна модель комунікації закладів освіти», акцентуючи увагу на важливості комунікації у процесі побудови якісного освітнього простору. Завідувачка науково-методичної лабораторії розвитку та якості освіти, кандидат педагогічних наук Світлана Воронова висвітлила питання «Партнерство = якісний освітній простір», зазначивши, що створення у школі сучасного якісного освітнього простору можливо лише завдяки активній партнерській співпраці широкої спільноти: управлінців та педагогів, учнів та їхніх батьків, науковців, проєктувальників, громадських організацій.

Під час практичної складової коворкінгу  були проведені мозковий штурм щодо взаємодії держави, органів місцевого самоврядування та закладу освіти в умовах децентралізації в освіті (модераторка: Наталя Красножон, методистка НМЛ розвитку та якості освіти), майстер-клас з використання середовища CLASSTIME в умовах дистанційного навчання (Лілія Бондаренко, методистка НМЛ розвитку та якості освіти), тематична дискусія на тему «Нова українська школа: критерії ефективності», в ході якої учасники коворкінгу працювали над визначенням  критеріїв та індикаторів забезпечення якості освіти в закладі освіти (модераторка: Світлана Здрагат, завідувачка кафедри освітньої політики, кандидат соціологічних наук).

В рамках коворкінгу відбулося анонсування програми діяльності обласної Школи «Проактивний керівник – якісна освіта» (для керівників опорних закладів освіти області). Діяльність Школи сприятиме розвитку спроможності керівників опорних закладів освіти до побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗЗСО, професійному зростанню педагогів, ефективному навчанню здобувачів освіти та партнерській взаємодії всіх учасників освітнього процесу.





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news