НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Робота фокус-групи Одеської обласної школи громадянської партисипації "УСі В ДІЇ!"

Aug 12, 2020
Метою роботи фокус-групи було апробація настільної гри з громадянської освіти для учнівської молоді «Школа «ДіЯ».

12 серпня в освітньому ХАБі Одеської академії неперервної освіти відбулося засідання фокус-групи учасників Одеської обласної школи громадянської партисипації «УСі В ДІЇ!», участь в якому взяли лідери учнівського самоврядування Марія Томаченко, учениця Красносільської ЗОШ, Ганна Кіслова, випускниця Одеського юридичного ліцею, а також Катерина Плетяк, заступник директор з виховної роботи Красносільської ЗОШ, Анастасія Косарева, заступник директора з виховної роботи Одеського юридичного ліцею та Ольга Леськів, педагог-організатор Нерубайської ЗОШ №2.
Метою роботи фокус-групи було апробація настільної гри з громадянської освіти для учнівської молоді «Школа «ДіЯ», яка націлена на розвиток мотивації учнів до проактивної позиції у життєдіяльності школи та громади й спроможності відповідально реалізовувати свої права та обов’язки через активізацію поінформованої та усвідомленої участі в співуправлінні школою на основі демокртатичних принципів прийняття рішень. Гра розроблена за активної участі учасників ШГП «УСі В ДІЇ!», зокрема, вагомий внесок було зроблено Павлом Овчаренком, учнем КЗЗСО №3 Березівської міської ради. Передбачається, що в подальшому гра використовуватиметься у роботі з лідерами учнівського самоврядування Одещини.
Значимою подією для учасників фокус-групи стала зустріч з Головою Одеської обласної державної адміністрації Максимом Куцим, який в цей день мав візит до освітянського ХАБу академії. Під час зустрічі Ганна Кіслова ознайомила з успішними практиками діяльності ШГП «УСі В ДІЇ!», зокрема щодо розвитку діяльності учнівських самоврядувань, реалізації соціальних та партисипативних проєктів, участі у різноманітних освітніх ініціативах з громадянської освіти та політичної просвіти дітей та молоді. Також голові ОДА Марією Томаченко були представлені результати опитування дітей та молоді Одещини, яке включає ряд питань, пов’язаних з ефективністю молодіжної політики на місцевому рівні. Максим Куций виявив велике зацікавлення роботою школи і наголосив на важливості розвитку діяльності учнівських самоврядувань закладів освіти Одещини.

 





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news