НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Навчально-методичний посібник «Неформальна освіта людей поважного віку»

Jun 30, 2020
Цьогоріч приємною новиною для усієї освітянської спільноти, у фокусі діяльності якої є освіта літніх людей, став вихід у світ навчально-методичного посібника «Неформальна освіта людей поважного віку».

Проблема неформальної освіти людини третього віку в Україні  актуалізує необхідність оновлення підходів до її здійснення та розробки сучасного навчально-методичного забезпечення, основаного на ключових засадах освіти протягом життя та філософії освіти літніх людей.

Цьогоріч приємною новиною для усієї освітянської спільноти, у фокусі діяльності якої є освіта літніх людей, став вихід у світ  навчально-методичного посібника  «Неформальна освіта людей поважного віку».

Дане видання здійснене ГО  «Освітній центр «Університет третього віку» (м. Миколаїв), за підтримки КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради». Посібник виданий за редакцією М.М. Букача, доктора педагогічних наук, професора кафедри менеджменту та освітньої політики  КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради». Серед  авторського колективу - науково-педагогічні працівники КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради»: Г.М. Сагач, доктор педагогічних наук, доктор теології, доктор філософії (Словацька Республіка), професор,  Л.К. Задорожна, кандидат філософських наук, ректор академії, В.В. Ягоднікова, доктор педагогічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної та інноваційної діяльності академії.

Посібник  «Неформальна освіта людей поважного віку» призначений для тих, хто організовує  роботу «університетів третього віку», навчає людей поважного віку, у кого є бажання допомогти і підтримати представників старшого покоління. Спеціалісти-практики, незалежно від базової освіти і професії, викладацького досвіду, знайдуть у посібнику матеріали, які дозволять лекційні курси зробити привабливими для літньої людини.





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news