НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Онлайн-конференція з питань розвитку учнівського самоврядування в Одеській області

Jun 19, 2020
18 червня Департаментом освіти і науки Одеської ОДА була проведена онлайн-конференція з питань розвитку учнівського самоврядування в Одеській області.

18 червня Департаментом освіти і науки Одеської ОДА була проведена онлайн-конференція з питань розвитку учнівського самоврядування в Одеській області. Участь у заході взяло майже 40 відповідальних за організацію зазначеної діяльності в районах, містах обласного значення та ОТГ, а також лідери учнівських самоврядувань.

В ході конференції було актуалізовано важливість розвитку учнівського самоврядування в Одеській області, представлено позитивний досвід таких осередків в районах, містах, ОТГ, зокрема, в м. Одесі, м. Білгород-Дністровському, Балтській ОТГ, Березівській ОТГ, Біляївській ОТГ. Також, Марія Гриньова, методист науково-методичної лабораторії соціального партнерства та міжнародної діяльності кафедри освітньої політики КЗВО "Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради", керівник Одеської обласної школи громадянської партисипації дорослих та молоді «УСі В ДІЇ!», представила результати досліджень думки учнівської молоді Одещини у напрямі реалізації основних завдань щодо розвитку участі молоді на місцевому рівні.

Слід зазначити, що розвиток участі учнів у житті школи та громади, зокрема і завдяки активізації діяльності учнівських самоврядувань, є одним із завдань освіти, визначених ЗУ "Про освіту" та ЗУ "Про повну загальну середню освіту", Концепцією розвитку громадянської освіти в Україні, а також молодіжної політики громад, дружніх до дітей та молоді. Також, з огляду на вищезазначене, а також те, що 2020 рік оголошено головою Одеської ОДА М. Куцим Роком дитини, посилення відповідальності та удосконалення діяльності щодо розвитку учнівського самоврядування є одним із завдань регіональної освітньої політики. Тож, проведений захід став особливо цінним з огляду на можливість обміну успішними практиками та вироблення бачення подальших спільних кроків усіх стейкхолдерів розвитку партисипації дітей та молоді в Одеській області.





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news