НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Ознайомчий візит до Австрійського Парламенту

Dec 4, 2023
Впродовж 29 листопада - 2 грудня відбувся ознайомчий візит до Австрійського Парламенту української делегації у складі парламентарів, фахівців Освітнього центру Верховної Ради України, авторів методичних матеріалів та експертів з громадянської та парламентської просвіти.

Впродовж 29 листопада - 2 грудня відбувся ознайомчий візит до Австрійського Парламенту української делегації у складі парламентарів, фахівців Освітнього центру Верховної Ради України, авторів методичних матеріалів та експертів з громадянської та парламентської просвіти. 

Захід здійснювався за організаційної підтримки програми «Рада: наступне покоління» та ГО «Агенція розвитку освітньої політики» і проводився з метою вивчення кращого досвіду освіти з питань демократії та партисипації дітей і молоді, організації роботи Молодіжного Парламенту, а також роботи освітнього Центру відвідувачів Австрійського Парламенту.

В межах візиту відбулися зустріч з членами двосторонньої парламентської групи Австрія – Україна за головування пана Гельмута Брандштеттера, керівника групи; презентація австрійського Воркшопу з питань демократії від пана Леопольда Люгмейра, Голови Відділення у справах навчання з питань демократії, та пані Сімоне Йордан, радниці Відділення у справах навчання з питань демократії; презентація Центру відвідувачів Австрійського парламенту від пані Сусанни Енк, Голови Департаменту з питань демократії;  візит до Парламентської бібліотеки за участі пана Хольгера Бьока, Голови Бібліотечно-архівного відділення;  презентація Молодіжного Парламенту від пані Сімоне Йордан, радниці Відділення у справах навчання з питань демократії; воркшоп з питань демократії: “Європа” та “Політики” та інші заходи.

Під час візиту Марія Гриньова, методист науково-методичної лабораторії управлінської діяльності та забезпечення якості освіти кафедри педагогіки та освітнього менеджменту КЗВО “Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради”, співавторка навчальних програм і методичних матеріалів курсу з основ представницької демократії та парламентської просвіти "Наш парламент: досліджуємо, розуміємо, впливаємо", презентувала досвід впровадження парламентської просвіти дітей та молоді в Україні в межах освітньої діяльності ГО «Агенція розвитку освітньої політики».

Слід зазначити, що завдяки багаторічному партнерству КЗВО «ОАНОООР» та ГО «Агенція розвитку освітньої політики» громадянська парламентська просвіта активно здійснюється в закладах загальної середньої та позашкільної освіти Одеської області.

 





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news