НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





ОБЛАСНИЙ ПОСТІЙНО ДІЮЧИЙ СЕМІНАР У ФОРМАТІ ВЕБІНАРУ «Розвиток soft skills педагогічних працівників закладів позашкільної освіти»

Nov 30, 2023
30 листопада відбулася четверта сесія обласного постійно діючого семінару «Розвиток soft skills педагогічних працівників закладів позашкільної освіти».

30 листопада відбулася четверта сесія обласного постійно діючого семінару «Розвиток soft skills педагогічних працівників закладів позашкільної освіти» для консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників, директорів, заступників директорів, завідувачів відділів, методистів та керівників творчих колективів закладів позашкільної освіти Одещини. 

Учасники методичного заходу працювали над темою «Soft skills  (гнучкі навички) педагогічних працівників закладів позашкільної освіти: лідерство та командоутворення». В рамках зустрічі акцентувалась увага на питаннях лідерства, розвитку лідерських якостей, шляхах формування команди та успішності її діяльності в закладі позашкільної освіти.

До слова була запрошена Здрагат Світлана Геннадіївна, кандидат соціологічних наук, старший викладач кафедри філософії освіти КЗВО «Одеська академія неперервної освіти», яка розглянула заявлену тему з позиції важливості розвитку власних гнучких навичок та здійснила порівняльну характеристику hard skills та soft skills.  

Учасники методичного заходу мали можливість долучитись до виконання активностей і технік, які допомогли педагогам визначити власний рівень лідерських якостей та з’ясувати їх роль у професійній діяльності.

Цікавими та творчими були представлені учасниками індивідуальні Elevator Hitch, що були розміщені на дошці padlet. Педагогам-позашкільникам було запропоновано 10 життєвих істин, що допомагають зосередитися на власному саморозвитку та досягнення професійних цілей.

Під час рефлексії учасники обласного постійно діючого семінару висловили  думки щодо важливості soft skills у розвитку вихованців та вдосконалення власних skills.

Модерували захід Світлана Шеремет та Ольга Килівник, методисти науково-методичної лабораторії управлінської діяльності та забезпечення якості освіти кафедри педагогіки та освітнього менеджменту.

 





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news