НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Семінар-тренінг «Учнівське самоврядування: стандарти репрезентативності та дієвості»

Nov 19, 2023
14 і 16 листопада в онлайн форматі відбувся семінар-тренінг «Учнівське самоврядування: стандарти репрезентативності та дієвості».

В межах плану роботи науково-методичної лабораторії управлінської діяльності та забезпечення якості освіти КЗВО “Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради” 14 і 16 листопада в онлайн форматі відбувся семінар-тренінг «Учнівське самоврядування: стандарти репрезентативності та дієвості».

Участь у заході взяло понад 150 освітян, директорів та заступників директорів закладів загальної середньої освіти, педагогів-організаторів, класних керівників та проактивних вчителів, співробітників управлінь освіти та закладів позашкільної освіти Одеської області.

Семінар проводився з метою сприяння розвитку професійної спроможності педагогів до здійснення ефективного супроводу діяльності учнівського самоврядування в контексті становлення громадського самоврядування в Новій українській школі. Учасники заходу мали можливість розвинути розуміння сутності діяльності учнівського самоврядування як складової громадського самоврядування ЗЗСО, практично опрацювавши інтегративні стратегії залученості учнівського самоврядування до врядування у школі,  обмінятися успішними практиками репрезентативності та дієвості учнівських самоврядувань закладів освіти Одещини, а також практично опрацювати особливості розроблення статуту ради учнівського самоврядування ЗЗСО. 

Спікери та модератори практичних активностей - Воронова Світлана, завідувачка науково-методичної лабораторії управлінської діяльності та забезпечення якості освіти кафедри педагогіки та освітнього менеджменту, к. пед. н., та Гриньова Марія, методистка науково-методичної лабораторії управлінської діяльності та забезпечення якості освіти кафедри педагогіки та освітнього менеджменту.

За підсумками семінару-тренінгу учасники усталилися в думці, що найбільш ефективними мотиваційними чинниками  активної участі учнів у житті школи та громади є серйозне ставлення дорослих до права учнів на участь у громадському самоврядуванні, підтримка та розподільне лідерство, навчання, розвиток та власний приклад проактивної життєвої, професійної та громадянської позиції. Не менш важливий вплив має навчання навзаєм, відтак ми погодили необхідність укладання електронної збірки успішних практик та налаштовані на подальшу професійну взаємодію задля розвитку репрезентативності та дієвості учнівських самоврядувань.

 




News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news