НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Тренінг для педагогічних працівників ЗЗСО Одещини з методики викладання курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді» для учнів 8(9) класів

Jun 9, 2023
Педагогічна спільнота Одещини активно продовжує знайомитися із курсом за вибором «Навчаємось жити в громаді» для учнів 8(9) класів.

Педагогічна спільнота Одещини активно продовжує знайомитися із курсом за вибором «Навчаємось жити в громаді» для учнів 8(9) класів. Так, з 05 по 09 червня  в онлайн - форматі спікери Ганна Болдирєва та Світлана Воронова запропонували педагогічним працівникам ЗЗСО певні форми та методи роботи, які допоможуть учням та ученицям стати активними учасники демократичного розвитку  територіальних  громад. Спільнодія проходила під девізом «Навчаємось та навчаємо».

 

Протягом зустрічі були опрацьовані різні джерела, розглянуті необхідні ресурси для онлайн/офлайн роботи при викладанні курсу за вибором  “Навчаємось жити в громаді” для учнів 8(9) класів. До роздумів та обговорення спонукали анімаційні відео: «School factory» («Шкільна фабрика») та «Chemistry class» («Урок хімії»).

 

Під час зустрічей була надана цікава інформація щодо елементів  проєктної діяльності (командотворення, вироблення спільних правил, розподіл ролей під час обговорень, святкування спільного успіху), модерування дослідницького і соціального проєктів та алгоритму їх реалізації. 

 

Спікери ознайомили педагогів з різноманіттям запропонованих учнівських самостійних робіт: буклет «Соціальні послуги: що це таке та як їх отримати?», учнівська конференція «Самоврядуємо в школі: беремо участь - беремо відповідальність», інтернет-дослідження «Успішні практики учнівського самоврядування», аналітичні завдання «Школа — територія прав людини», «Урядування у школі», «Програма кандидата чи кандидатки в лідери учнівського самоврядування» тощо.

 

Особлива увага була приділена спікерами практичному аспекту, а саме: визначенню індикаторів успіху, розробці моделі «Наш ідеальний учнівський  парламент» та  етичного кодексу посадових осіб місцевого самоврядування, створенню влучного меседжу про необхідність проведення у громаді дитячо-молодіжного форуму.

 

Учасники методичного тренінгу практично опрацювали наступні вправи курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді»: «Формула справжньої громадянина і справжньої громадянки України», «Сім нот», «Ресурси територіальної громади», «Я громадянин/громадянка України», «15 питань від молоді громади за 15 хвилин» та інші.

 

Під час рефлексії було зазначено ефективність впровадження даного курсу для розвитку навичок групової роботи та комунікацій учнівської спільноти, активної їх участі у соціальних проєктах, у шкільному врядуванні, у житті громади.

 





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news