НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Круглий стіл для керівників ЗЗСО «Проблемні контури наставництва у педагогічній інтернатурі»

Mar 30, 2023
30 березня проведено круглий стіл для керівників закладів загальної середньої освіти «Проблемні контури наставництва у педагогічній інтернатурі».

30 березня науково-методичною лабораторією управлінської діяльності та забезпечення якості освіти, за участі проректора з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної діяльності Оксани Кузнєцової, проведено круглий стіл для керівників закладів загальної середньої освіти «Проблемні контури наставництва у педагогічній інтернатурі».
Захід був спрямований на обговорення нагальних питань, пов'язаних з впровадженням педагогічної інтернатури у закладах освіти Одеської області та становлення інституту наставництва у практиці діяльності вчителів. У рамках круглого столу було розглянуто питання організації супроводу і підтримки молодого вчителя, підкреслено роль наставника у подоланні труднощів періоду адаптації фахівця до умов професійної педагогічної діяльності, розкрито можливості науково-методичного супроводу діяльності педагогів-наставників.
З нормативними положеннями, що регламентують роботу педагогічної інтернатури у закладі освіти, та досвідом супроводу закладу освіти у запроваджені різноманітних форм роботи з молодими вчителями учасників круглого столу познайомила Ольга Сушицька, директор КУ «Шабівський центр професійного розвитку».
Досвід впровадження педагогічної інтернатури у закладах загальної середньої освіти представили Лілія Калінчук, директор ОПЗО «Тіква-Ор Самеах», та Лілія Колесник, директор КЗ «Дивизійський ліцей» Дивизійської сільської ради Білгород-Дністровського району. Спікери у своїх виступах підкреслили переваги запровадження педагогічної інтернатури, результати роботи педагогів-наставників. Фахівці надали поради щодо впровадження сучасних моделей наставництва. Зокрема, учасники круглого столу обговорювали теми, пов'язані з ефективними методами наставництва, взаємодією педагога-наставника та інтернів, викликами, що виникають під час запровадження педагогічної інтернатури у закладах освіти. Водночас, було наголошено на необхідності методичної та психологічної підтримки педагогів-наставників.
Керівники закладів загальної середньої освіти висловили ідеї щодо можливостей та перспектив вибудови сучасної системи роботи з молодими педагогічними кадрами, наголосили на труднощах та існуючих бар'єрах у ефективному функціонуванні педагогічної інтернатури. Результатом проведеного круглого столу стали спільні позиції учасників щодо подальшого розвитку наставництва та педагогічної інтернатури у закладах освіти.
Керівники закладів освіти зазначили, що запровадження педагогічної інтернатури є важливою складовою розбудови системи забезпечення якості освіти та підготовки молодих фахівців до роботи у сучасному освітньому середовищі.

 





News


Apr 22, 2024
Навчання директорів шкіл управлінню закладами освіти у кризових умовах: результати чесько-українського проєкту у Трускавці
З 15 по 19 квітня у м. Трускавець Львівської області відбулося навчання директорів закладів освіти з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей на тему «Управління школою у кризових ситуаціях».

Apr 16, 2024
#Дискусійний_простір «Нова українська школа: рухаємось разом» // «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»
Керівники закладів загальної середньої освіти, директори/ консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників Одещини 16 квітня зустрілися у дискусійному просторі «Нова українська школа: рухаємось разом». Комунікація відбулася за темою: «#Інтегруємо(ся): STEM// STEAM//STREAM»

Apr 11, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»
11 квітня 2024 року для співробітників центрів професійного розвитку педагогічних працівників відбувся практичний інтенсив на тему: "«Інструменти професійного розвитку педагогічного працівника через участь в освітянських мережевих спільнотах»

All news