НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти





Міжрегіональний семінар в рамках експериментального педагогічного майданчика «Формування м’яких навичок майбутніх кваліфікованих робітників в освітньому середовищі закладу професійної освіти»

Nov 25, 2021
25 листопада був проведений міжрегіональний семінар для закладів професійно-технічної освіти.

 

 25 листопада відповідно до Програми проведення експерименту регіонального рівня за темою «Формування м’яких навичок майбутніх кваліфікованих робітників в освітньому середовищі закладу професійної (професійно-технічної) освіти у жовтні 2021 року – грудні 2024 року в ДНЗ «Одеський професійний ліцей сфери послуг Південноукраїнського університету імені К.Д. Ушинського» був проведений міжрегіональний семінар.

Участь у семінарі взяла М. Гриньова, методист науково-методичної лабораторії соціального партнерства та міжнародної діяльності кафедри освітньої політики КЗВО «Одеська академія неперервної освіти», котра стала співдоповідачкою на тему «Soft skills - необхідна складова успіху: міжнародний досвід». Під час виступу на прикладі діяльності центру професійної підготовки та професійного розвитку і співробітництва в галузі підприємництва Омніа був презентований досвід  щодо формування гнучких навичок через створення відповідного освітнього простору та організацію освітнього процесу закладів  професійної освіти Фінляндії, а також досвід створення відкритого освітнього простору інноваційного хабу Mektory Таллінського університету. Так, у листопаді 2017 році за фінансової підтримки Одеської обласної державної адміністрації освітяни Одещини взяли участь в освітній подорожі «Едмандри», а в лютому 2018 року працівники ДНЗ “ОПЛСП ПНПУ ім. К.Д. Ушинського” з досвідом Фінляндії та Естонії  познайомилися під час проактивної презентації, яка завершилася генеруванням ідей щодо розвитку освітнього простору закладу освіти.

Із змінами, на які надихнула ця зустріч, а також із освітніми активностями для учнів ліцею з розвитку таких гнучких навичок, як лідерство та соціальний вплив, ознайомив Володимир Лопаков, викладач історії ДНЗ “ОПЛСП ПНПУ ім. К.Д. Ушинського”.  Ліцей є  учасником Школи громадянської партисипації дітей та дорослих «УСі В ДІЇ!» КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» та впродовж останніх років його учні стали учасниками низки освітніх проєктів: Всеукраїнська імітаційна гра “Вибори М18” в межах міжнародного проєкту  “Ми можемо більше! - За розвиток громадянської активності дітей та молоді у Східній Європі” (2018-2020 рр.), реалізація молодіжного партисипатвиного проєкту в межах міжнародного проєкту “Ми можемо більше! За розвиток громадянської участі молоді в Східній Європі” (2019-2020 рр.), Освітня ініціатива “Школа “ДіЯ” в межах німецько-українського проєкту “SIMschool - симуляційні ігри для вивчення прав людини у школі” (2020- 2021 р.).

Осучаснення підходів до огранізації освітнього простору та освітнього процесу для закладів професійно-технічної освіти є вкрай актуальним завданням, адже для того, щоб учні хотіли здобувати професійно-технічну освіту, вони мають мати гарантію подальшого працевлашутання, а для цього їм потрібно оволодіти професійними навчиками та soft skills.

 





News


May 13, 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики»// «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП»
13 травня 2024 року практичний інтенсив для директорів та консультантів ЦПР ПП відбувався за актуальною темою «Дієві інструменти та метрики у роботі співробітника ЦПР ПП».

May 10, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ» «Важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності»
10 травня для керівників закладів загальної середньої освіти відбувся практичний інтенсив «Ресурси, Стратегії, Практики». Захід був організований з метою залучення учасників до обговорення та впровадження ефективних стратегій управління закладами освіти з акцентом на важливість командоутворення для розвитку особистості директора та його професійної діяльності.

Apr 30, 2024
ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕНСИВ «РЕСУРСИ, СТРАТЕГІЇ, ПРАКТИКИ»// «ДІЄВІ ПРИЙОМИ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗАСОБИ ВНУТРІШНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ»
30 квітня для керівників закладів загальної середньої освіти пройшов практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики», присвячений темі ефективної внутрішньої комунікації в управлінні закладом освіти.

All news