НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти

 





Перша сесія обласного постійно діючого семінару «Розвиток soft skills класних керівників закладів загальної середньої освіти»

Mar 10, 2023
10 березня 2023 року відбулася перша сесія обласного постійно діючого семінару «Розвиток soft skills класних керівників закладів загальної середньої освіти», яка об’єднала у продуктивній діяльності заступників директорів з виховної роботи та класних керівників закладів загальної середньої освіти.

Відповідно до плану роботи КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» 10 березня 2023 року відбулася перша сесія обласного постійно діючого семінару «Розвиток soft skills класних керівників закладів загальної середньої освіти», яка об’єднала  у продуктивній діяльності заступників директорів з виховної роботи та класних керівників закладів загальної середньої освіти.

Метою обласного заходу було: розширення теоретичних і практичних знань щодо важливості й розвитку soft skills (м’яких/гнучких навичок) у професійній діяльності сучасного педагога та надання певного інструментарію для  формувати цих навички у школярів.

Про актуальність й змістове наповнення  постійно діючого семінару,  сучасне спрямування діяльності класного керівника та важливість сформованих soft skills та hard skills педагога розкрила Шеремет Світлана Іванівна, методист науково-методичної  лабораторії  управлінської діяльності та забезпечення якості освіти кафедри педагогіки та освітнього менеджменту.

Питання науково – практичних підходів розвитку soft skills (м’яких/гнучких навичок) сучасного вчителя висвітила Воронова Світлана Віталіївна, к.п.н., завідувач науково-методичної лабораторії управлінської діяльності та забезпечення якості освіти.

Килівник Ольга Володимирівна, методист науково-методичної  лабораторії  управлінської діяльності та забезпечення якості освіти, акцентувала увагу педагогів на важливість soft skills в діяльності класного керівника. Заступники директорів з виховної роботи та класні керівники мали можливість взяти участь у  продуктивних активностях та інтерактивних вправах.

Учасники обласного постійно діючого семінару «Розвиток soft skills класних керівників закладів загальної середньої освіти» виявили зацікавленість даною проблематикою та зазначили, що саме гнучкі навички  допомагають  адаптуватися до змін у цьому мінливому світі як дорослим так і школярам.

Наступну сесію планується провести 7 квітня 2023 року.