НМЛ управлінської діяльності та забезпечення якості освіти

 





Семінар-тренінг для працівників закладів дошкільної освіти в межах методичного марафону «Стаємо сильнішими разом»

Mar 6, 2023
6 березня працівники закладів дошкільної освіти Одеської області зустрілися в онлайн форматі під час семінару-тренінгу, який проводиться у межах методичного марафону «Стаємо сильнішими разом».

Знайомство та згуртування дитячої спільноти, вироблення правил спільнодії, формування уміння працювати в команді, запобігання проявам упередженого ставлення, - ці та інші завдання постійно на порядку денному у працівників закладів дошкільної освіти. Від їх успішного розв’язання залежить поступ розвитку у дітей соціальних навичок, а, отже і подальша успішна адаптація у школі, яка наразі ускладняється низкою несприятливих чинників, що принесла нам війна.

Тож, 6 березня працівники закладів дошкільної освіти Одеської області зустрілися в онлайн форматі під час семінару-тренінгу, який проводиться у межах методичного марафону «Стаємо сильнішими разом».

Учасники семінару разом із тренерами К. Галятовською та Н. Кравець занурилися у світ використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами закладів дошкільної освіти задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни.

Одним із ключових завдань заходу було ознайомлення з методичним порадником, в якому запропоновані ресурси ОДГ/ОПЛ для практичної роботи, що стануть у нагоді вихователям в організації освітнього процесу. Так учасників було ознайомлено з такими вправами, як «Букет квітів», «Наші права – наш скарб», «Вирішуємо конфлікти у шість кроків». Використання цих навчальних активностей передбачає розвиток навичок конструктивного розв'язання конфліктів та сприяння критичному розумінню прийнятності власної поведінки в конфліктних ситуаціях, а також стимулювання у дітей почуття гідності через розпізнавання та оцінювання своїх позитивних рис.

На завершення семінару-тренінгу учасники не лише поділилися своїми  позитивними враженнями щодо участі у заході, а й визначили педагогічні стратегії адаптації та подальшого використання запропонованих навчальних ресурсів у педагогічній діяльності.